Nidec Netherlands B.V.

AC Motoren

Nidec levert Leroy-Somer AC motoren met als basis het IMfinity® platform. De IMfinity® AC motor is leverbaar in diverse rendementen, toerentallen, vermogens en uitvoeringen voor netbedrijf en frequentiegeregelde toepassingen. Daarnaast zijn specifieke AC motoren beschikbaar voor ATEX, hoogtemperatuur (rookafzuiging) omgeving, hoge toerentallen, liften, met waterkoeling en voor toepassingen met een mechanische rem. De hoog rendement LSHRM Dyneo+® Hybride Reluctance AC motor en Commander ID300/302 met opgebouwde frequentieregelaar complementeren het pakket. 

Lees meer..

IMfinity® AC motor platform

De LSES IMfinity® AC Motor, PLSES IMfinity® AC Motor, PLSES 4500 IMfinity® AC Motor en FLSES IMfinity® AC motor zijn inductiemotoren die te leveren zijn in diverse rendementsklassen (IE2, IE3 en IE4), vermogens (tot 1.500 kW) en toerentallen (2p, 4p en 6p). Bovendien zijn alle gangbare bouwvormen te configureren en is de motor geschikt voor het aansturen met een frequentieregelaar. Uitvoering van de AC motor is in aluminium, gietijzer of staal voor beschermingsklassen IP23, IP55 en IP65. 

AC MOTOREN voor een ATEX (stof en gas) omgeving

Voor ATEX stof omgeving kan de FLSD AC motor of (F)LSPX AC motor worden gebruikt. Voor een ATEX gas omgeving is de (F)LSN AC motor geschikt.

Hoogtemperatuur (rookafzuiging) AC motor

Rookafzuigmotoren worden toegepast in onder andere tunnels, parkeergarages en trein- en metrostations. De (F)LSHT AC motor is in aluminium uitvoering bestand tegen 300°C en in gietijzer tegen 400°C gedurende 120 minuten.

Frequentiegeregelde AC motoren

De IMfinity® range is af fabriek geschikt voor toepassing met een frequentieregelaar, waar nodig dient de motor te worden voorzien van geïsoleerd(e) lager(s) en/of versterkte wikkelingen.
De compacte en hoog dynamische CPLS AC motor met geforceerde koeling biedt in combinatie met een frequentieregelaar toerentallen tot 9.000 rpm. Voor decentrale toepassingen kan de Commander ID300 AC motor of Commander ID302 AC motor met opgebouwde frequentieregelaar worden toegepast

Ultra hoog rendement reluctance motor

De LSHRM Dyneo+® Hybride Reluctance ultra hoog rendement AC motor heeft een compact design maar uitvoering is ook mogelijk in IEC maatvoering gelijk aan inductie AC motoren. Het hoge rendement overstijgt de IE5 en NEMA Ultra Premium normering. Deze AC motor is uitsluitend te gebruiken met een frequentieregelaar en is ongeschikt voor netbedrijf. 

AC motoren voorzien van een mechanische rem

Indien de applicatie vraagt om een mechanische rem kunnen de volgende AC motoren worden gebruikt: 

  • FFB AC motor, modulaire IP55 AC motor voorzien van rem, gebaseerd op het IMfinity® platform
  • FMD AC motor, 1 fase / 3 fasen AC motor met zeer compacte rem
  • FCPL AC motor, voorzien van rem en specifiek uitgelegd voor heavy duty lift applicaties 

Watergekoelde AC motor

De LC AC motor is een watergekoelde IE3 AC motor op basis van het IMfinity® platform.

permanent magneet AC MOtor voor liftinstallaties

De E27 Permanent Magneet AC motor is specifiek geschikt voor nieuwbouw liftinstallaties zonder machinekamer. Deze AC motor kan worden aangestuurd met de Elevator Drive E300 frequentieregelaar.

eenvoudig zelf samenstellen met configurator

Wilt u een AC motor kopen? Met de Leroy-Somer configurator kan eenvoudig een AC motor worden geconfigureerd waarbij ook een datasheet, de afmetingen, CAD tekeningen en een STEP file kunnen worden gegenereerd.