Nidec Netherlands B.V.

Frequentieregelaars

Nidec levert met het Control Techniques Unidrive M platform, de Commander C en S serie en afgeleide specialist drives een zeer breed toepasbare reeks van frequentieregelaars. Van eenvoudige applicaties en klein vermogen tot uitgebreide en complexe systeemoplossingen met vermogens tot 2,9 MW, voorzien van Safe Torque Off, onboard CODESYS PLC, veldbussen en aansturing van alle mogelijke type motoren.

Lees meer..
filter_list Filteren

Commander S frequentieregelaars voorzien van NFC

De Commander S is de nieuwste generatie Commander frequentieregelaars van Control Techniques. Het is een reeks die al in 1983 begon. Commander S is de éérste frequentieregelaar die standaard wordt geleverd met een app-interface en draadloze communicatie via NFC. De Marshal app is onze revolutionaire oplossing voor het inbedrijfstellen, monitoren, diagnosticeren en ondersteunen van uw regelaar. Het strakke, gebogen ontwerp van de Commander S zorgt voor een kleine ecologische voetafdruk en gemakkelijke toegang tot de klemmenstroken. Dankzij de click-on/ click-off DIN-rail-montage is installeren opvallend gemakkelijk. 

Commander C frequentieregelaars

De Commander C frequentieregelaars zijn er in de volgende varianten:
General Purpose Drives Commander C200 en Commander C300, voorzien van dubbele Safe Torque Off (STO).
OEM Drive Commander C300 PM voor sensorless aansturing van permanent magneet motoren, voorzien van dubbele Safe Torque Off (STO) en fire mode.
Deze frequentieregelaars zijn in te zetten voor talloze toepassingen zoals ventilatoren, compressoren, pompen, transport, mixers, open loop liften en lieren.

Serie frequentieregelaars 'Unidrive M'

Deze serie frequentieregelaars begint bij de Unidrive M400 en eindigt bij de Unidrive M700. De functionaliteit en het beschikbaar vermogen van de verschillende frequentieregelaars neemt toe met het typenummer. Met een juiste selectie kan zo de complete aandrijfmarkt worden bediend.

Applicatiegerichte varianten (specialist drives)

Op basis van het Unidrive M platform zijn er diverse applicatiegerichte varianten:

Frequentieregelaars voor pompen

De Pump Drive F600 is een drive die specifiek geschikt is voor de aansturing van pompen met bijbehorende specifieke functionaliteit. Zoals fire mode, flowbewaking, sleep/wake functionaliteit, uitgebreide dubbele PID regeling, cascade en multi-leader pompregeling.

Frequentieregelaars voor ventilatoren en compressoren

De HVAC Drive H300 frequentieregelaar is met name geschikt voor HVAC toepassingen. Zoals het aansturen van ventilatoren en compressoren inclusief fire modesnaarbreukdetectie, uitgebreide dubbele PID regeling en onboard BACnet.

Frequentieregelaars voor liften

Voor liften is de Elevator Drive E300 beschikbaar. Voorzien van onder andere silent mode operation, uitgebreide data logger en travel counter, sleep mode en ondersteuning van DCP3 & DCP4 communicatieprotocollen.

Frequentieregelaars voor decentrale toepassingen

Voor decentrale toepassingen kan de Commander ID300 of ID302 worden gebruikt, een AC motor met opgebouwde frequentieregelaar.

Frequentieregelaar met vermogen tot 2,9 MW

Door vermogensmodules te koppelen wordt een vermogensreeks tot maar liefst 2,9 MW mogelijk gemaakt in 400, 575 of 690 VAC. De frequentieregelaar, ook wel frequentie drive genoemd, met een dergelijk groot vermogen kan ook compleet in paneel worden geleverd in de vorm van de Drive Freestanding (DFS) met 100 mm sokkel. Inclusief snelle zekeringen, hoofdschakelaar, display op de voorzijde en dakventilator met thermostaat.

Extra veiligheid met 'Safe Torque Off'

Diverse VSD's (Variable Speed Drive) zoals de Commander C300, Commander C300 PM, de Pump Drive F600, HVAC Drive H300 en de Unidrive serie vanaf de Unidrive M400 zijn voorzien van minimaal 1 Safe Torque Off (STO) ingang. Deze ingang kan onderdeel zijn van een noodstopcircuit overeenkomstig EN-ISO 13849-1 categorie. Deze ingangen zijn dusdanig ontworpen dat met nagenoeg absolute zekerheid, bij het wegvallen van de aansturing van deze STO, de motor koppelloos wordt.

Extra functionaliteit met 'CODESYS PLC'

Alle frequentieregelaars zijn voorzien van een interne CODESYS PLC. Dit om extra applicatie specifieke functionaliteit toe te voegen met behulp van het softwarepakket Machine Control Studio in de volgende programmeertalen: Structured Text (ST), Sequential Function Chart (SFC), Continuous Function Chart (CFC), Function Block Diagram (FBD), Ladder Logic Diagram (LD), Instruction List (IL).

Extra opties met 'SI-Optiemodules'

Met diverse SI-Optiemodules kan er extra I/O, diverse veldbussen zoals Profinet, ProfibusEthernet en EtherCAT, extra PLC of Safety functies worden toegevoegd aan de frequentieregelaar.

5 jaar fabrieksgarantie

De Commander SCommander C200Commander C300, Commander C300 PM, de Pump Drive F600 en HVAC Drive H300 hebben 5 jaar garantie na registratie.