Nidec Netherlands B.V.

Onboard Intelligentie

Wat is onboard intelligence?

Onboard intelligence is ingebouwde intelligentie binnen een apparaat of systeem. Dit betekent dat het systeem in staat is tot een vorm van gegevensverwerking, besluitvorming of analyse zonder externe hulp. Het kan verwijzen naar ingebouwde software of hardware die autonoom kan opereren. Onboard intelligentie kan worden toegepast op verschillende manieren:

PLC - Programmable Logic Controller

Frequentieregelaars met een ingebouwde PLC kunnen een onboard applicatieprogramma opslaan en uitvoeren zonder extra hardware zoals optiemodules. Deze applicatieprogramma's worden gemaakt met het gratis programma Machine Control Studio, een IEC61131-3 software gebaseerd op CoDeSys, ontwikkeld voor Control Techniques regelaars. Verschillende IEC61131-3 programmeertools zijn beschikbaar, waaronder:

  • Program Organization Unit (POU) voor het organiseren van programma's en functies,
  • Structured Text (ST) als teksteditor vergelijkbaar met DPL, C++ en Java,
  • Ladder Diagram (LD) voor visuele programmering gebaseerd op relaislogica,
  • Function Block Diagram (FBD)
  • Continuous Function Chart (CFC) voor visuele programmering met slepen-en-neerzetten functionaliteit,
  • Instruction List (IL) voor tekstgebaseerde low-level programmering,
  • Sequential Function Chart (SFC) voor stapsgewijze toepassingen
  • Object Oriented Programming (OOP) voor geavanceerde hergebruik van software en functieblokken.

Wij hebben, als koploper in de elektrische aandrijftechniek, multi-protocol drives ontwikkeld die met verschillende PLC's kunnen communiceren. Lees hier meer over dit onderwerp!

Real-time clock

Een real-time clock (RTC) is een klokschakeling die de huidige tijd bijhoudt. Het is een belangrijk onderdeel in veel elektronische systemen, waaronder computers, servers, en embedded systemen, en het zorgt voor een nauwkeurige tijd- en datumbepaling. In industriële systemen kan het worden gebruikt om gebeurtenissen of acties te timen of te loggen. RTC's zijn ontworpen om zeer nauwkeurig te zijn. Dit maakt ze betrouwbaar voor tijdgevoelige toepassingen.

Digital lock control

Digital Lock Control maakt gebruik van geavanceerde digitale technologieën voor beveiligde toegangscontrole en beheer. Deze systemen omvatten elektronische sloten die kunnen worden geopend met toetsenborden, RFID, biometrie of mobiele apps, en bieden programmeerbare toegang op maat. Ze ondersteunen remote monitoring en kunnen geïntegreerd worden met andere beveiligingssystemen zoals alarmsystemen en CCTV. De beveiliging wordt versterkt door encryptie en netwerkbeveiliging, terwijl audit trails en gebeurtenislogs waardevolle gegevens verschaffen voor beveiligingsaudits en incidentenonderzoek. Deze digitale controlemechanismen bieden een hogere mate van veiligheid en gebruiksgemak dan traditionele mechanische sloten.

Advanced motion controller

Een geavanceerde bewegingscontroller is een apparaat of software die de beweging van mechanische systemen nauwkeurig regelt. Deze controllers spelen een cruciale rol in geavanceerde industriële automatisering en robotica. Dit kan betrekking hebben op robots, assemblagelijnen, of andere machines waarbij precieze beweging en positionering nodig zijn.

Onboard oscilloscoop

Een onboard oscilloscoop is een geïntegreerd instrument in een elektronisch systeem of apparaat, ontworpen om de vorm, amplitude en frequentie van elektrische signalen real-time te visualiseren en te analyseren. Deze integratie biedt directe interactie met het systeem voor efficiënt testen en troubleshooten, wat resulteert in ruimte- en kostenbesparingen. Het is vooral handig voor real-time diagnose en probleemoplossing, met gebruiksvriendelijke interfaces die zijn afgestemd op het specifieke systeem. Onboard oscilloscopen zijn waardevol in diverse toepassingen, waaronder industrieel onderhoud en elektronica-ontwerp, door hun combinatie van functionaliteit, gemak en kostenefficiëntie.