Nidec Netherlands B.V.

Blog

 
5715-frame-blog-multi-protocol.jpg

Wat houdt multi-protocol in?

26-04-2024Wanneer een frequentie- of servoregelaar standaard beschikt over een ethernetpoort met multi-protocol wil dat zeggen dat je een onafhankelijke keuze kan maken voor de bovenliggende PLC-besturing. Dit betekent dus ook dat de regelaar binnen ieder systeem met al aanwezige PLC-besturing probleemloos kan worden toegepast.

 
5695-fram-app-tap-go.jpg

Kan ik NFC technologie samen met frequentieregelaars gebruiken?

08-04-2024Wat is NFC? NFC staat voor Near Field Communication. Dit is de technologie waarmee informatie draadloos kan worden gedeeld. Voor deze gegevensoverdracht moeten de apparaten wel bij elkaar in de buurt zijn.

 
5523-frame-blog-3-ct50.jpg

Control Techniques bestaat 50 jaar: de constant veranderende wereld van aandrijftechniek

26-09-2023De wereld is de afgelopen 50 jaar veel veranderd. Sinds 1973 heeft de automatisering zich bijvoorbeeld zodanig ontwikkeld en verbeterd dat de industriële productie is getransformeerd. Elektrische aandrijvingen hebben die transformatie geleid.

 
5485-frame-blog-2-ct50.jpg

Control Techniques bestaat 50 jaar: evolutie in de aandrijftechniek

22-08-2023Een terugblik op meer dan 50 jaar frequentieregelaars. Nieuwe uitvindingen en ontwikkeling van de stoommachine geven het startsein voor veel grote veranderingen. Zo werd uiteindelijk de massaproductie van goederen in fabrieken mogelijk.

 
5482-frame-blog-1-ct50.jpg

Control Techniques bestaat 50 jaar: de ontwikkeling van een merk

15-08-2023Tijdens ons 50-jarig bestaan zijn veel zaken binnen Control Techniques en in de wereld veranderd. Dit heeft ook zijn invloed op het merk Control Techniques en de bijbehorende branding gehad.

 
5444-frame-blog-h300-en-hvac.jpg

Welke frequentieregelaars heb ik nodig voor een HVACR-toepassing?

23-05-2023Er zijn frequentieregelaars die specifiek zijn ontwikkeld voor toepassingen binnen de HVACR. Control Techniques heeft een frequentieregelaar voor HVACR- en koelsystemen ontwikkeld. Deze frequentieregelaar is speciaal ontwikkeld om mede te voldoen aan de behoeften van adviseurs en aannemers aan de ene kant, en de eigenaren en gebruikers van moderne, commerciële gebouwen aan de andere kant.

 
5441-frame-blog-dc-motoren.jpg

Hoe werkt een DC motor ten opzichte van een AC motor?

09-05-2023DC motoren, ook wel gelijkstroommotoren genoemd, werken op gelijkstroom in plaats van draaistroom. In tegenstelling tot bij draaistroommotoren is het noodzakelijk de stroomrichting van de energie mechanisch om te draaien. Je zet elektrische energie om in mechanische energie door een magnetisch veld te creëren. Dit veld wordt aangedreven door gelijkstroom.

 
5381-frame-ie6-normering.jpg

Wat te verwachten van de toekomstige IE6 normering?

11-01-2023De belangrijkste normering voor AC motoren is de IEC (International Electrotechnical Commission) normering. Deze normering is ontstaan om de aanschaf en het gebruik van energiezuinigere motoren te stimuleren. IE6 is de toekomstige opvolger van IE5 en is dan weer een stapje energiezuiniger/strenger dan de IE5: Ultra Premium Efficiëntie normering.

 
5382-frame-blog-groot-vermogen.jpg

Frequentieregelaars met groot vermogen - High Power toepassingen

17-08-2022In de markt voor bijvoorbeeld extruders, pompen, ventilatoren, tankopslag, raffinaderijen en compressoren worden vaak frequentieregelaars met groot vermogen gebruikt. Ook wel High Power toepassingen genoemd.

 
5383-frame-blog-ip65.jpg

Wanneer heb ik IP65 frequentieregelaars nodig?

19-07-2022Frequentieregelaars in IP65 uitvoering zijn stofvrij, aanrakingsveilig en sproeidicht. Deze producten worden dus toegepast in ruimtes waar stof en vocht aanwezig is en waar regelmatig mensen komen.

 
5384-frame-blog-verpakking.jpg

Hoe drijf ik een verpakkingsmachine aan?

25-05-2022De voedselindustrie en de verpakkingsmarkt hebben veel raakvlakken. Zeker in de voedingsmiddelenindustrie wordt veel verpakt en is het belangrijk dat dit snel en hygiënisch gebeurt. Denk hierbij aan de standaardverpakking voor o.a. vleesproducten, snoepgoed en dranken

 
5385-frame-blog-servoregelaars.jpg

Waar dienen servoregelaars voor?

22-12-2021Binnen de elektrische aandrijftechniek worden verschillende technieken en producten toegepast. Eén van deze technieken is servo. Als we het hebben over servotechniek, dan hebben we het al snel over servoregelaars. Dit blog gaat dan ook dieper in op servoregelaars, en dan met name de servoregelaars van het merk Control Techniques.

 
5388-frame-blog-ac-motoren.jpg

Welke soorten AC motoren zijn er?

02-02-2020AC motoren, ook wel wisselstroommotoren genoemd, werken op wisselspanning. De stroomrichting van de elektrische energie draait steeds om. In tegenstelling tot bij een gelijkstroommotor hoef je de stroomrichting van de energie niet mechanisch om te draaien.

 
5386-frame-blog-si-communicatie.jpg

Waarom een SI-communicatiemodule toepassen?

08-03-2021Een communicatiemodule is een optiemodule die kan worden toegevoegd aan een frequentie- of servoregelaar. De communicatiemodule is een los product en kan in de regelaar worden geklikt. Voor al onze beschikbare communicatiemodules kunt u op deze website terecht.

 
5387-frame-blog-fos.jpg

Wat doen frequentieregelaars?

14-12-2020Het doel van een frequentieregelaar is, simpel gezegd, het regelen van een elektromotor. Dit betekent dat alles dat met een elektrische motor wordt aangedreven, geregeld kan worden met een frequentieregelaar. De frequentieregelaar zorgt er bijvoorbeeld voor dat een motor start of stopt wanneer en hoe snel u dat wilt.