Nidec Netherlands B.V.

Hoe drijf ik een verpakkingsmachine aan?

25-05-2022

De voedselindustrie en de verpakkingsmarkt hebben veel raakvlakken. Zeker in de voedingsmiddelenindustrie wordt veel verpakt en is het belangrijk dat dit snel en hygiënisch gebeurt. Denk hierbij aan de standaardverpakking voor o.a. vleesproducten, snoepgoed en dranken. Dit staat allemaal kant en klaar voor ons in de supermarkt. De meeste verpakkingsmachines moeten in korte tijd veel producten verpakken.

Geautomatiseerde machines

Daarom gaat het vaak om standaard, gespecialiseerde machines. Vanwege de noodzakelijke snelheid en het repetitieve karakter van de handelingen zijn de machines geautomatiseerd. De gemiddelde verpakkingsmachine wordt aangedreven door een motor- of een servomotor. Om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat op het juiste moment wordt gesneden en dat de producten met een vaste snelheid door de machine gaan, wordt een frequentie- of servoregelaar toegepast.

Constante kwaliteit

Wat belangrijk is in de voedselindustrie en de verpakkingsmarkt is dat de herhalingsnauwkeurigheid en positionering van de food-verpakkingsmachine repeterend zijn. Waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.

WELK TYPE REGELAAR KAN IK HET BEST GEBRUIKEN?

Het type regelaar dat kan worden ingezet is volledig afhankelijk van de toepassing. In een wereld waarin alles steeds sneller gaat, speelt servotechniek een grote rol. Ook als het gaat om food-verpakkingsmachines. In basis kan je zeggen dat voor hele snelle en nauwkeurige toepassingen zoals een vliegend mes servoregelaars het best geschikt zijn. Voor transportband toepassingen worden vaak frequentieregelaars toegepast. Control Techniques heeft voor beide technieken geschikte oplossingen.

DIGITAX HD

De Digitax HD serie (1,5 - 16 A met 48 A piekstroom) voorziet in een ultieme motor performance vanuit een uniek compacte behuizing. Deze servoregelaar is beschikbaar in verschillende varianten:

Flexibele systeemintegratie

De Digitax HD biedt flexibele systeemintegratie. De Digitax HD is ontwikkeld voor meerassige systemen en biedt alle voordelen van een modulair systeem met een gemeenschappelijke voeding in combinatie met de flexibiliteit van een stand-alone aandrijving. Voor de Digitax HD zijn geavanceerde Safety-mogelijkheden beschikbaar. Uiteraard zijn ook verschillende optiemodules beschikbaar.

Afbeelding 1: Digitax HD servoregelaar

COMMANDER C  

De Commander C300 frequentieregelaar is een general purpose regelaar. Deze frequentieregelaar wordt vooral gebruikt in de range van 0,25 tot 3 kW, maar is beschikbaar tot en met 132 kW. De compacte Commander C is verkrijgbaar zonder en met STO (Safe Torque Off) ingangen, flexibele connectiviteit en een goede elektromotor performance door onze Rotor Flux Control (RFC).

Op de Commander C bieden wij een wereldwijde ondersteuning én gratis vijf jaar garantie.


Afbeelding 2: Commander C frequentieregelaar

HEEFT U VRAGEN OVER het aandrijven van verpakkingsapplicaties?

Nidec Netherlands is de Nederlandse vertegenwoordiging van het merk Control Techniques en biedt aandrijfoplossingen voor uw verpakkingsapplicaties. Wij hebben frequentieregelaars van 0,25 tot 2,8 MW en servoregelaars van 0,37 tot 280 kW op voorraad in Sliedrecht. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Afbeelding 3: overzicht Control Techniques producten voor de verpakkingsindustrie

5384-frame-blog-verpakking.jpg