Nidec Netherlands B.V.

Kan ik NFC technologie samen met frequentieregelaars gebruiken?

08-04-2024

Wat is NFC?
NFC staat voor Near Field Communication. Dit is de technologie waarmee informatie draadloos kan worden gedeeld. Voor deze gegevensoverdracht moeten de apparaten wel bij elkaar in de buurt zijn.

Waarvoor gebruik ik NFC?
NFC kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. De meest voorkomende toepassing is contactloos betalen. Maar denk ook aan het in- en uitchecken met een OV pas of het overzetten van gegevens van het ene mobiele apparaat naar het andere. Het gaat dus om technologie die we dagelijks gebruiken.

Zijn er frequentieregelaars die gebruikmaken van NFC?
Dit kan met frequentieregelaars van Control Techniques. Het is mogelijk een micro frequentieregelaar in te regelen en te gebruiken door gebruik te maken van NFC. Dit kan zelfs terwijl de regelaar nog in de doos zit.


Afbeelding 1: Gegevensoverdracht met NFC

Efficiënte en betrouwbare motoraandrijving met de Commander S van Control Techniques
De Commander S is de micro frequentieregelaar van Control Techniques en is de oplossing voor toepassingen waarbij plug-and-play een motor in toeren geregeld kan worden. De frequentieregelaar is eenvoudig te monteren, makkelijk in gebruik, betrouwbaar en efficiënt. De Commander S is uitermate geschikt voor eenvoudige toepassingen. Om de kosten voor de gebruiker te helpen beperken, is een intelligente ventilatorregeling geïmplementeerd. Ook is Modbus RTU standaard en is er een geïntegreerd C1 EMC-filter. De Commander S is verkrijgbaar in 3 bouwgroottes met een vermogensbereik van 0,18 kW tot 4 kW (0,25 tot 5 hp). De Commander reeks van Control Techniques wordt standaard geleverd met gratis 5 jaar garantie. Het enige wat de klant hoeft te doen is de regelaar binnen 6 maanden na aankoop registeren. Control Techniques regelt de rest.

 
Video 1: Commander S frequentieregelaar en NFC technologie

Eenvoudig en efficiënt: ontdek de MARSHAL APP
App, tap, go. Commander S is de eerste frequentieregelaar die zonder extra kosten standaard wordt geleverd met een app-interface. De Marshal app is een gebruiksvriendelijke interface waarmee de gebruiker de frequentieregelaar kan inregelen en een diagnose kan stellen. De app biedt ook ondersteuning met een aansluitschema en helpfunctie. Marshal maakt gebruik van NFC-technologie. Parameters in de regelaar zetten, kan zelfs als de frequentieregelaar nog in de doos zit; cloning – parameters kunnen worden overgezet van de ene regelaar naar de andere; diagnose – Marshal zorgt voor realtime diagnose, zelfs als de regelaar is uitgeschakeld. De gebruiker kan ook gemakkelijk bedradingsschema’s en aandrijfconfiguraties in de vorm van een PDF-bestand delen via e-mail, WhatsApp of andere berichtenapps. De Marshal app is gratis te downloaden en beschikbaar in zowel de App Store als Google Play.


Afbeelding 2: App, tap, go – Commander S en Marshal app

Wat zijn de toepassingsgebieden voor de Commander S frequentieregelaar?
De Commander S frequentieregelaar is bijzonder geschikt voor gebruik in de volgende toepassingsgebieden:
·        Ventilatoren
·        Pompen
·        Transportbanden
·        Compressoren
·        Wasmachines
·        Centrifuges
·        Mixers & Mengers
·        Toegangscontrole

Heeft u vragen over NFC in combinatie met frequentieregelaars?
Nidec Netherlands is de Nederlandse vertegenwoordiging van het merk Control Techniques en biedt aandrijfoplossingen voor al uw applicaties. Wij hebben frequentieregelaars van 0,25 tot 2,8 MW op voorraad in Sliedrecht. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 

5695-fram-app-tap-go.jpg