Nidec Netherlands B.V.

Waar dienen servoregelaars voor?

22-12-2021

WAAR DIENEN SERVOREGELAARS VOOR? 

Binnen de elektrische aandrijftechniek worden verschillende technieken en producten toegepast. Eén van deze technieken is servo. Als we het hebben over servotechniek, dan hebben we het al snel over servoregelaars. Deze blog gaat dan ook dieper in op servoregelaars en dan met name de servoregelaars van het merk Control Techniques.

WERKING VAN EEN SERVOREGELAAR

De werking van een servoregelaar is als volgt: Een servoregelaar ontvangt en versterkt een opdracht van het besturingssysteem en stuurt elektrische stroom naar een servomotor om te zorgen voor beweging(en) die aansluiten bij de opdracht. 

WAAR WORDEN SERVOREGELAARS TOEGEPAST?

De keuze voor servoregelaars, AC regelaars of DC regelaars is afhankelijk van de applicatie. Servoregelaars worden toegepast in zeer dynamische applicaties waar ruimte vaak beperkt is. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld cnc machines, printmachines en verpakkingsmachines. De regelaars hebben verschillende toepassingen, maar er zijn overeenkomsten. Bij al deze machines is het belangrijk dat er tot op de mm nauwkeurig wordt gewerkt, maar de instellingen kunnen wijzigen. Als je kijkt naar verpakkingsmachines, dan kan het dus zo zijn dat 1 machine verschillende verpakkingen produceert.  

Volledig pakket aan aandrijfoplossingen

Nidec Netherlands biedt een volledig pakket aandrijfoplossingen, waaronder servoregelaars en servomotoren. Hieronder worden de nieuwste en meest toegepaste Control Techniques servoregelaars toegelicht. Control Techniques is de merknaam van de producten. Control Techniques is sinds 2017 onderdeel van het Japanse Nidec.

Afbeelding 1: Digitax HD servoregelaar

DIGITAX HD servoregelaar

De Digitax HD serie (1,5 - 16 A met 48 A piekstroom) voorziet in een ultieme motor performance vanuit een uniek compacte behuizing. De Digitax HD is ontwikkeld voor meerassige systemen. De servoregelaar biedt alle voordelen van een modulair systeem met een gemeenschappelijke voeding in combinatie met de flexibiliteit van een stand-alone aandrijving.

Afbeelding 2: Digitax HD servoregelaars

Digitax HD range is dicht tegen elkaar aan te bouwen

Dankzij de gepatenteerde UltraFlow™ Technologie, is het mogelijk de Digitax HD range heel erg dicht tegen elkaar aan te bouwen. De technologie biedt de mogelijkheid om de warmte afstoot aan de achterkant van de grondplaat (of zelfs paneel) naar buiten te blazen. Op deze manier kunnen kasten nog compacter gebouwd worden. Er passen zelfs 25 Digitax HD servoregelaars tot 16 A in een besturingskast van 1 meter breed.

Te gebruiken in combinatie met de Unimotor HD

Dankzij de snelle acceleratie- en deceleratietijden is de Unimotor HD servomotor bijzonder geschikt voor gebruik in combinatie met de Digitax HD servoregelaar.

UNIDRIVE M

De Unidrive M700 is een uitgebreide systeemregelaar voor hoog dynamische en nauwkeurige applicaties en stuurt o.a. servomotoren aan. De Unidrive M700 is beschikbaar in de vermogensrange van 0,75 kW tot en met 280 kW.

Afbeelding 3: Unidrive M regelaar

HEEFT U VRAGEN OVER SERVOREGELAARS? 

Nidec Netherlands is de Nederlandse vertegenwoordiging van het merk Control Techniques en biedt servoregelaars van 0,37 tot 280 kW uit voorraad in Sliedrecht. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

5385-frame-blog-servoregelaars.jpg