Nidec Netherlands B.V.

Home of Control Techniques and KB Electronics

Creating the world’s motion

Wij leveren elektrische aandrijfoplossingen die de wereld om ons heen verbeteren. Denk dan aan oplossingen voor bijvoorbeeld de voedselproductie, de verpakkingsindustrie, HVACr en entertainment.

Wij zijn als producent van frequentie- en servoregelaars wereldwijd actief. In 50 jaar tijd zijn wij gegroeid naar een speler die actief is in meer dan 70 landen. Dit betekent dat we altijd dicht bij u, onze klant, staan, u in uw eigen taal te woord kunnen staan en snelle en efficiënte service en ondersteuning kunnen garanderen wanneer dat nodig is.

Samen laten we de wereld slimmer draaien.

Voor een duurzame toekomst
Duurzaamheid is een belangrijke drijfveer in de markt voor elektrische aandrijftechnologie, waarbij bedrijven op zoek zijn naar energie-efficiënte toepassingen. Wij helpen u uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Onze frequentie- en servoregelaars bieden voordelen op het gebied van energie-efficiëntie, procescontrole, betrouwbaarheid van applicaties en levensduur. Hierdoor zijn ze een essentieel onderdeel van applicaties van vooruitstrevende bedrijven die hun impact op het milieu willen beperken voor een duurzame toekomst. 

Toekomstvisie
Wij blijven frequentie- en servoregelaars van topniveau leveren. Wij zijn dus constant bezig met de ontwikkeling of doorontwikkeling van ons productenpakket. Dit doen wij door:
* te investeren in onze mensen en (productie)faciliteiten
* gebruik te maken van de nieuwste machines en technologie bij de productie van onze regelaars
* ons productenpakket uit te breiden met de nieuwste technologieën om nieuwe kwaliteits- en prestatieniveaus te bereiken

Inonovators
Wereldwijd hebben wij vijf R&D locaties. Hier werken engineers van wereldklasse. Zij houden zich non-stop bezig met de ontwikkeling van technologische ontwikkelingen op het gebied van automatisering, naadloze integratie en gebruiksvriendelijke interfaces.

Uitmuntende productie
Met productiefaciliteiten op vier wereldwijde locaties in China, Europa, Azië-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika kunnen we onze klanten volledig ondersteunen met kortere, meer veerkrachtige toeleveringsketens. Door ervoor te zorgen dat producten altijd beschikbaar zijn waar onze klanten ze nodig hebben, beperken we de doorlooptijden tot een minimum.

Ingericht om aan uw behoeften te voldoen, waar ter wereld u zich ook bevindt
Met Drive Centres in 23 landen zijn lokale technische experts beschikbaar om ondersteuning te bieden gedurende de gehele ontwikkelingscyclus van uw applicatie. Wij bieden alles, van projectontwerp en -beheer, uitgebreide softwareontwikkeling en technische ondersteuning, paneelbouw, op maat gemaakte oplossingen voor uw applicatie tot installatie en inbedrijfstelling.

Onze service en support teams bieden support op hoog niveau zodat uw machines en applicaties de best mogelijke prestaties leveren.

Onze recente geschiedenis
In 2023 bestonden wij 50 jaar. Om dit te vieren hebben we een korte film gemaakt waarin we ons zowel richten op het verleden als op de opwindende toekomst. Een verhaal dat onze ondernemerszin en passie voor het uitdagen van de status quo laat zien. Innovatie, design, kennis en expertise vormen zonder twijfel de kern van alles waar we voor staan. Of het nu verleden, heden of toekomst is, onze vastberadenheid om de nummer één aandrijfleverancier te blijven is sterk.

Maak kennis met DM-50. Dit dynamische karakter vertegenwoordigt de spirit van Nidec Drives. Geen uitdaging is te groot. We zijn trots op onze geschiedenis en kijken met enthousiasme uit naar de toekomst. Het begon allemaal in 1973...
...toen drie mannen, in een snel opkomende markt voor aandrijvingen, vonden dat het bedrijf waarvoor ze werkten niet snel genoeg innoveerde. Ze besloten daar iets aan te doen. Zo ontstond KTK, vernoemd naar de oprichters Ken Briggs, Trevor Wheatley and Kevin Curran. Het bedrijf werd opgericht in Wales en daar is ons hoofdkantoor nog steeds gevestigd.

De visie van KTK was het ontwikkelen van een nieuwe, innovatieve regelaar die voldeed aan de klantwens. Dit is na een jaar gelukt met de introductie van de KTK 415 V DC thyristorregelaar die motorprestaties verbeterde. 

Na jaren van groei herpositioneerde het bedrijf zich in 1985 als Control Techniques. Naarmate het bedrijf in Newtown groeide, groeide ook het wereldwijde netwerk. Omdat er nauwe relaties waren ontwikkeld met klanten over de hele wereld, werd het noodzakelijk om hen lokaal van dienst te kunnen zijn. Naast het hoofdkantoor in Newtown, Wales heeft Nidec Drives - the home of Control Techniques and KB Electronics wereldwijd 23 Drive Centres. We beschikken ook over een partnernetwerk in 70 landen.

Meer lezen over ons verhaal

5727-nidecdrives-logo-primary-rgb.jpg
Nidec voor uw droomapplicatie
  • Ambitie
    Nidec de beste en grootste elektrische aandrijfleverancier van Nederland
  • Team
    Ervaring in oplossingen en innovatie
  • All for dreams
    Uw applicatie is onze drive