Nidec Netherlands B.V.
Nidec Netherlands B.V.
Kubus 155
3364 DG Sliedrecht
0184 420 555 - info.nl@mail.nidec.com
Control Techniques - Leroy-Somer
Regelaars, motoren/reductoren en generatoren

 

Bulk handling ondersteunt productkwaliteit

De uitdaging:
Door het vele contact van meststof met machines tijdens material handling in Zuid-Afrika dreigt productdegradatie. Dit contact vergroot het risico op het vermalen van meststof met fijnstof tot gevolg. Deeltjes die de waarde van het product verlagen en tegelijkertijd problemen veroorzaken voor boeren. C. Steinweg Bridge moest na een grote brand in 2017 zijn faciliteit in het district van Durban opnieuw opbouwen. Wat begon als een aanzienlijke klap voor het bedrijf werd een grote mogelijkheid om de handling oplossingen en de controle over het eindproduct te verbeteren. Hierdoor krijgen klanten een product van hogere kwaliteit.

De oplossing:
C. Steinweg Bridge ontwikkelde een nieuwe faciliteit van 60.000 m2, speciaal gebouwd om tegemoet te komen aan de behoeften van de kunstmestindustrie, met minder contactmomenten, minder handling en state of the art automatisering. Hierdoor ontstond een voorsprong op andere opslagfaciliteiten in Zuidelijk Afrika. Het nieuwe systeem heeft omslagpunten buiten de faciliteit. Transportbanden dragen het materiaal naar een bepaalde hoogte en verdelen het over de voorraden. Roger Hogg, Managing Director van C. Steinweg Bridge legt uit: “Dit betekent dat de machine materiaal niet langer hoeft te duwen om voorraden te creëren. Het gebruik van Control Techniques frequentieregelaars heeft een belangrijke rol gespeeld bij de efficiëntie van deze nieuwe faciliteit."Unidrive M400 drijft de motoren op de transportbanden, brekers en stortkokers aan. De frequentieregelaar biedt maximale stabiliteit en controle van inductiemotoren bij alle uitgangen. Dit verbetert throughput met geavanceerde open loop algoritmen. De heavy duty frequentieregelaars beschikken over twee Safe Torque Off terminals en een standaard onboard  PLC.

Unidrive M701 is toegepast als PLC control master, ondersteunt een breed scala aan feedback technologieën en voorziet in geavanceerde motorbesturing. Bovendien is de MCi210 gebruikt voor superieure machinebesturing. Deze module bevat uitgebreide programma's die gelijktijdig meerdere frequentieregelaars en motoren aan kunnen aansturen via real-time netwerken. De MCi210 zorgt voor betere prestaties dankzij twee extra Ethernet-poorten met interne switch. Dit biedt ondersteuning voor standaard Ethernet-protocollen en een snellere uitwisseling dankzij een parallelle interface met de drive processor.

Machine Control Studio van Control Techniques automatiseert het systeem, waardoor een flexibele en intuïtieve programmeeromgeving ontstaat. De programmeeromgeving is volledig conform IEC 61131-3, wat betekent dat de regeltechnici van de faciliteit er al vertrouwd mee waren.

Case Study:


Meer Nidec nieuws? Lees hier verder

5342-cs-csteinwegbridge-materialtransfer-2.jpg

Nidec voor uw droomapplicatie

  • Ambitie
    Nidec de beste en grootste elektrische aandrijfleverancier van Nederland
  • Team
    Ervaring in oplossingen en innovatie
  • All for dreams
    Uw applicatie is onze drive