Nidec Netherlands B.V.

Compressor boosts performance

De uitdaging
Stel je een ultramoderne recyclingfaciliteit voor die 120.000 ton gemengd afval per jaar verwerkt, waaruit het brandstof produceert voor bijvoorbeeld aggregaten. Avelair won het prestigieuze contract om een ​​volledig persluchtsysteem te ontwerpen, inclusief vier 110 kW roterende schroefluchtcompressoren, luchtbehandelingsapparatuur, compressormanagement en het complete leidingsysteem, voor een nieuwe recyclingfaciliteit die is ontworpen om precies dat te doen.

Op de nieuwe locatie wordt gemengd afval gestort via processen die grotendeels geautomatiseerd zijn en bestaan ​​uit versnippering, optische sortering, trommels, ballistische scheiders, magneten en persen.

Om de efficiëntie van de fabriek te garanderen, had Avelair frequentieregelaars nodig om het motortoerental van de compressoren te regelen om zo aan de gevraagde perslucht te voldoen.

 

De oplossing
De Commander C200 en Unidrive M600 van Control Techniques drijven de vier units aan. De managementcontroller op locatie is geprogrammeerd om met tussenpozen de hoofdcompressoren te schakelen om de belasting tussen de vier compressoren te verdelen, waardoor een superefficiënt proces wordt gerealiseerd.

De luchtcompressoren met variabel toerental maken gebruik van de ingebouwde invertertechnologie van de Control Techniques regelaars waarmee de uiterst efficiënte hoofdmotor en ventilatormotoren worden aangestuurd. Hierdoor worden maximale energiebesparingen gegarandeerd.

 Case Study:

 

Meer Nidec nieuws? Lees hier verder

4944-avelair.jpg
Nidec voor uw droomapplicatie
  • Ambitie
    Nidec de beste en grootste elektrische aandrijfleverancier van Nederland
  • Team
    Ervaring in oplossingen en innovatie
  • All for dreams
    Uw applicatie is onze drive