Nidec Netherlands B.V.

Geavanceerde technologie ontmoet baanbrekende innovatie

Control Techniques frequentieregelaars ondersteunen innovatie van dynamometerfabrikanten.

In een wereld waarin technologie zich snel ontwikkelt, zorgen bedrijven zoals Heinrich Georg (UK) Limited ervoor dat nieuw ontworpen producten en toepassingen worden getest om aan hun ontwerpcriteria en de vereisten voor duurzaamheid te voldoen. Zodat ze werken zoals de ontwerpers het bedoeld hebben.

Georg UK is een dochteronderneming van Heinrich Georg GmbH. Het in Wolverhampton gevestigde ingenieursbedrijf is één van de toonaangevende fabrikanten van machines en testopstellingen voor speciale doeleinden in het Verenigd Koninkrijk. Georg UK en Control Techniques werken al meer dan 20 jaar samen in de spoelverwerkingsindustrie. In 2020 besloot Georg UK dat de aandrijvingen van Control Techniques de perfecte mix waren van specialistische expertise en innovatief ontwerp. Ze voldoen aan de behoeften van hun programmeerbare dynamometers.

Wat is een dynamometer?
Een dynamometer is een apparaat dat wordt gebruikt om de prestaties van motoren of andere roterende apparatuur in een aandrijflijn te testen. Typische kenmerken die tijdens het testen worden gemeten zijn koppel, rotatiesnelheid en vermogen. De programmeerbare dynamometers van Georg UK worden geclassificeerd als 'universele' dynamometers. Ze kunnen zowel aandrijven als worden aangedreven (generator/absorber) door de te testen apparatuur.

Frequentieregelaars verbeteren de prestaties van dynamometers
Motoren worden steeds kleiner en sneller; Nidec Drives is de enige innovator die Georg UK de frequentieregelaars kan leveren die hun geavanceerde toepassingen effectief kunnen besturen zonder dat er een tandwielkast nodig is. Dynamometers worden geleverd voor het testen, produceren en kwalificeren van prototype motoren. Wanneer Georg UK wordt benaderd om een nieuwe dynamometeroplossing te ontwerpen, selecteert Nidec Drives de meest effectieve aandrijfoplossing voor het specifieke project, bepaald door de componenten die zijn gekozen door de deskundige ingenieurs van Georg UK.

Betrouwbaarheid
De betrouwbaarheid en nabijheid van ons team van 'drive obsessives' betekent dat Nidec Drives met kop en schouders boven onze concurrenten uitsteekt. Ons netwerk strekt zich uit over de hele wereld, maar in het geval van Georg UK bevindt het plaatselijke team zich op slechts 25 minuten rijden met de auto. Kortom, het hele pakket van Control Techniques stelt Georg UK in staat zich te richten op datgene waarin ze gespecialiseerd zijn: het maken van dynamometers. Simon legt uit: "Control Techniques verbetert onze reputatie; ze geven ons het vertrouwen om een oplossing te vinden voor elke dynamometeraanvraag. Al onze dynamometers zijn specifiek - we hebben er geen twee hetzelfde gemaakt. Onze dynamometers onderscheiden zich van de concurrentie door hun hoge niveau van controle, snelheid en nauwkeurigheid en dit kan deels worden toegeschreven aan het gebruik van aandrijvingen van Control Techniques."

Dynamometers van de toekomst
Met het oog op de toekomst neemt de vraag naar de complexe oplossingen van Georg UK snel toe. Dynamometers spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van milieuvriendelijkere en hernieuwbare energietechnologieën en Nidec Drives zal Georg UK blijven steunen in hun toekomstige inspanningen. Met synergetische successen in het achterhoofd blijft Nidec Drives frequentieregelaars leveren die de verwachtingen overtreffen, niet alleen in technologie, maar ook in klantenservice, betrouwbaarheid en precisie.

Case Study

Meer Nidec nieuws? Lees hier verder

5768-heinrich-georg-case-study-31.jpg
Nidec voor uw droomapplicatie
  • Ambitie
    Nidec de beste en grootste elektrische aandrijfleverancier van Nederland
  • Team
    Ervaring in oplossingen en innovatie
  • All for dreams
    Uw applicatie is onze drive