Nidec Netherlands B.V.

Perfect verpakt

De uitdaging
Baumer's kartonneermachines zijn de ideale oplossing om producten op een eenvoudige en veilige manier te verpakken in karton, trays en display cases. De geavanceerde technologie en de specifieke systemen maken deze machines geschikt voor elk type product, inclusief rechthoekige en ovale containers. Om de producten worden dozen opgetrokken, wat resulteert in een solide en robuuste bescherming.

Baumer's Shrink Wrappers met GreenTech Tunnel™ zijn veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Door hun flexibiliteit zijn ze geschikt voor elke productievereiste, inclusief alleen film, tray+film en pad+film.

De Combi-oplossing van Baumer bevat ook het speciale BM-BELT™-systeem. Dit systeem maakt binnen één machine een verschuiving mogelijk van de wikkelfunctie naar de krimpfoliefunctie – en vice versa. Dit kan automatisch en in slechts enkele ogenblikken. Het is dan ook goed te begrijpen waarom deze innovatie snel terrein won bij klanten. Het biedt alle typische voordelen van beide eerdere machines, echter geïntegreerd in een enkele machine.

Voorheen heeft Baumer met verschillende merken gewerkt, maar geen enkele leverancier bood de flexibiliteit die het aanbod van Control Techniques onderscheidt. Het bedrijf zocht een energie-efficiënte oplossing om de luchtstroom en temperatuur te regelen in de snelle processen die typisch zijn voor de productie van voedsel- en drankverpakkingen.

De oplossing
Tegenwoordig vertrouwt Baumer op een combinatie van Unidrive M, Digitax HD en Commander C300 om de luchtstroom en temperatuur in de verpakkingsmachines te regelen. Marco Stanzani, Marketing Manager Baumer, zei: “In het begin gebruikten we Unidrive SP. De overgang van Unidrive SP naar Unidrive M700 zorgde voor het klonen van de parameters, maar vooral van het motion- en PLC-project. De mechanische compatibiliteit garandeert een gemakkelijke vervanging direct in het veld, zonder mechanische interventies”.

De introductie van gecentraliseerde motion control stelt Baumer in staat een meer up-to-date oplossing te bieden, waarbij het gedecentraliseerde systeem ongewijzigd blijft; dit zorgt voor meer flexibiliteit en garandeert een uitstekende werking.

Case Study

Meer Nidec nieuws? Lees hier verder

5274-cs-baumer-fardellatrice.png
Nidec voor uw droomapplicatie
  • Ambitie
    Nidec de beste en grootste elektrische aandrijfleverancier van Nederland
  • Team
    Ervaring in oplossingen en innovatie
  • All for dreams
    Uw applicatie is onze drive