Nidec Netherlands B.V.
Nidec Netherlands B.V.
Kubus 155
3364 DG Sliedrecht
0184 420 555 - info.nl@mail.nidec.com
Control Techniques - Leroy-Somer
Regelaars, motoren/reductoren en generatoren

 

Persconferentie Digitax HD servoregelaar

Donderdag 21 februari was de bovenste verdieping bij Nidec Netherlands B.V. op het industrieterrein Noord-Oost Kwadrant in Sliedrecht ingericht als een heuse sportschool. Control Techniques (onderdeel van Nidec) organiseerde voor de technische vakpers een persconferentie voor de introductie van de nieuwe Digitax HD servoregelaar met als centraal thema, de sterkste man ter wereld; Eddie Hall!

De servoregelaar is vakkundig geëngineerd met als hoofdzakelijke doelgroep de machinebouw. Met dit centrale gedachtengoed werd de persconferentie opgedeeld in een stukje Nidec, wat wil de machinebouw, de onthulling van de regelaar en technische features. 

De Digitax HD servoregelaar vond het leven in de fabriek van Control Techniques in Newtown in Wales. Het Digitax HD engineeringtraject werd gestart na terugkoppeling te hebben gevraagd over de wensen van toonaangevende OEM klanten die al een verscheidenheid aan Control Techniques servoregelaars hebben toegepast. De OEM-klanten wensen met name een superkrachtige regelaar in een zo’n klein mogelijk jasje. De machinebouwer wil immers de ruimte aan zijn machine kwijt en niet aan de panelen. 

Deze terugkoppeling heeft Control Techniques gebruikt om een zeer compacte en toch hoog-dynamische servoregelaar te realiseren. De Digitax HD is slechts 4 cm breed! Bij grotere vermogens zullen de breedte en diepte gelijk blijven en wordt de servoregelaar langer. Met zijn 300% piekstroom is dat toch indrukwekkend. 

Door middel van de gepattenteerde UltraFlow™ Technologie, is het mogelijk om de Digitax HD range heel erg dicht tegen elkaar aan te bouwen. De technologie biedt de mogelijkheid om de warmte afstoot aan de achterkant van de grondplaat (of zelfs paneel) naar buiten te blazen. Op deze manier kunnen kasten nog compacter gebouwd worden. 

De connectie met Eddie Hall en Control Techniques wordt gelegd in ’s werelds beste willen zijn in elk haar eigen specialiteit. Hiervoor is een combinatie van inzet, gedrevenheid en de wil te investeren nodig. Control Techniques is er volledig van overtuigd dat de Digitax HD een grote stap voor machinebouwend Nederland is. De jarenlange expertise, productie en referenties wereldwijd zijn belangrijke parameters in het neerzetten van dit product.

Meer Nidec nieuws? Lees hier verder

3997-img-8561.jpg

Nidec voor uw droomapplicatie

  • Ambitie
    Nidec de beste en grootste elektrische aandrijfleverancier van Nederland
  • Team
    Ervaring in oplossingen en innovatie
  • All for dreams
    Uw applicatie is onze drive