Nidec Netherlands B.V.

Smart control saves energy

De uitdaging
Sentosa is een eilandresort voor de zuidkust van Singapore, de thuisbasis van Sentosa Cove, de eerste en enige residentie aan de oceaan in Singapore. Een unieke ontwikkeling die onovertroffen en ongeëvenaard is. Het omvat meer dan 2.000 villa's aan de oceaan, waterweg bungalows, herenhuizen op een heuvel en luxe appartementen.
Setonsa Cove is de thuisbasis van een unieke installatie, bekend als de Dolfijnenfontein. Het werd tijd dat het monument een opknapbeurt kreeg en de aannemers van Sentosa Cove, Navitech, waren op zoek naar aandrijvingen met variabele snelheid die slimme, efficiënte controle van de fonteinstralen konden bieden.

 

De oplossing
Navitech kocht hiervoor acht Control Techniques M200 Unidrives via Kimms Electrical om het werk te doen. Navitech maakte hiervoor gebruik van de communicatieflexibiliteit van de M200 en integreerde de aandrijvingen in de fonteinbesturing via Ethernet-IP. De frequentieregelaars regelen de compressoren via het Modbus-protocol om zo de hoogte van de jetsprays te regelen.
De ingebouwde PLC van de M200 verhoogt de intelligente besturing. Ingenieurs kunnen nu de fonteinweergave programmeren vanaf een app op afstand, waarmee veel tijd wordt bespaard.

 Case Study:

 

Meer Nidec nieuws? Lees hier verder

5072-nideccontroltechniques-updated-369.jpg
Nidec voor uw droomapplicatie
  • Ambitie
    Nidec de beste en grootste elektrische aandrijfleverancier van Nederland
  • Team
    Ervaring in oplossingen en innovatie
  • All for dreams
    Uw applicatie is onze drive