Nidec Netherlands B.V.
Nidec Netherlands B.V.
Kubus 155
3364 DG Sliedrecht
0184 420 555 - info.nl@mail.nidec.com
Control Techniques - Leroy-Somer
Regelaars, motoren/reductoren en generatoren

 

Sponsoring Force Fusion

Nidec Sliedrecht sponsort een jong en talentvol robotteam van de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Maar ook een aantal HAVO-4 en VWO-5 leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege in Helmond hebben hun aandeel gehad in dit project. 

Force Fusion is een robotteam met jonge mensen uit verschillende landen. Dit weekend is het team naar Amerika vertrokken om deel te nemen aan de FIRST® Robotics Competition (FRC), een internationale robotwedstrijd  waar ze strijden tegen andere teams. Wereldwijd doen 3600 teams mee. FIRST is een non-profit organisatie die op een leuke manier jongeren kennis laat maken met techniek en wetenschap. Daar verbinden wij graag onze naam aan. 

De competitie vindt plaats van 8 - 10 maart in San Diego. Met de robot moet snel en behendig een parcours worden afgelegd en moeten kubussen worden verplaatst en in weegschalen gelegd worden. De weegschalen staan op verschillende hoogtes. De robot heeft dan ook de toepasselijke naam: QB. 

De groep is te volgen op Facebook https://nl-nl.facebook.com/ForceFusionFRC/ en de middelbare schoolleerlingen zijn ook te volgen op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=QIYSciAXDAg

Meer Nidec nieuws? Lees hier verder

3901-force-fusion.jpg

Nidec voor uw droomapplicatie

  • Ambitie
    Nidec de beste en grootste elektrische aandrijfleverancier van Nederland
  • Team
    Ervaring in oplossingen en innovatie
  • All for dreams
    Uw applicatie is onze drive