Nidec Netherlands B.V.

Techniekroute Sliedrecht geslaagd voor leerlingen en bedrijfsleven

Op woensdag 13 november fietsten door heel Sliedrecht groep 8 leerlingen van een aantal Sliedrechtse basisscholen, ze waren op weg naar een kennismaking met Sliedrechtse bedrijven voor de Techniekroute Sliedrecht. 

Twee groepen 8 van de Roald Dahlschool en de Johannes Calvijnschool kwamen bij ons op bezoek en maakten kennis met ons dynamische vak aandrijftechniek. 

Met praktische voorbeelden uit het alledaagse leven werd het de kinderen snel duidelijk hoeveel Nidec motoren ze in hun omgeving kunnen hebben. Denk aan de staafmixer, de wasmachine, hun iPhone, de roltrap in het winkelcentrum, de vele elektromotoren in auto’s, een kermisattractie, de luchtventilatie in een tunnel….Nidec motoren vind je overal. We zeggen niet voor niets ‘for everything that spins and moves’. 

Ook praktisch gingen ze aan de slag. Van de belangrijkste draad in een paneel, de aarddraad werd met een kabelschoen een armband gemaakt met behulp van een kniptang, striptang en kabelschoenkrimptang. De kinderen werkten goed samen tijdens deze korte workshop handenarbeid.

Daarna ging de groep aan de slag met robot “Wubbo” en werden ze wegwijs gemaakt in robotica door studenten van de Fontys Hogeschool uit Eindhoven. Deze robot is ontwikkeld en gemaakt door studenten van Force Fusion, een studententeam van de Fontys Hogeschool aangevuld met MBO- en HAVO-leerlingen. Nidec is sponsor van dit jonge team techneuten dat al een aantal jaar meedoet aan de FIRST Robotics Competition in de VS. 

Na een rondleiding door ons pand gingen ze met een goodiebag naar huis. Leuk om te zien hoe geïnteresseerd deze groep 8-ers zijn in techniek.

Meer Nidec nieuws? Lees hier verder

4399-techniekroute-2019.jpg
Nidec voor uw droomapplicatie
  • Ambitie
    Nidec de beste en grootste elektrische aandrijfleverancier van Nederland
  • Team
    Ervaring in oplossingen en innovatie
  • All for dreams
    Uw applicatie is onze drive