Nidec Netherlands B.V.

Servomotoren

Nidec levert naast servoregelaars ook servomotoren en servoreductoren voor een compleet servosysteem. Het assortiment bestaat uit servomotoren van Control Techniques die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Zo is er een compacte borstelloze servomotor en zijn er servomotoren beschikbaar voor de meer veeleisende toepassingen.

Lees meer..

UNIMOTOR FM & HD DYNAMISCHE SERVOMOTOR

De Unimotor FM (Flexible Motor) servomotor, de Unimotor FM Fan Blown servomotor of Unimotor HD (High Dynamic) servomotor maken samen met bijvoorbeeld de Unidrive M700 of Digitax HD M750 het servosysteem compleet. Deze servomotoren zijn compact gebouwd en beschikken over een hoge massatraagheid/koppel ratio voor zeer dynamische applicaties. Deze servomotoren van Control Techniques zijn ook leverbaar in combinatie met een servoreductor.

Unimotor HD

De Unimotor HD van Control Techniques heeft zeer snelle acceleratie- en deceleratietijden en is ontworpen voor puls duty applicaties. De unimotor is onder andere te combineren met de Digitax HD M751 of M753 servoregelaar en / of Dynabloc reductiekast.

Unimotor FM

De Unimotor FM is ontworpen voor veeleisende continuous duty applicaties en is onder andere te combineren met de Unidrive M700 servoregelaar.

Unimotor FM Fan Blown

Bij de Unimotor FM Fan Blown is een interne ventilator toegevoegd, waardoor er nog meer koppel uit een frame kan worden gehaald. Deze unimotor is onder andere te combineren met de Unidrive M700 servoregelaar en / of Dynabloc reductiekast

XVM COMPACTE SERVOMOTOR

De XVM servomotor is een compacte AC borstelloze servomotor met een lage rotormassatraagheid en een hoog piekkoppel. Deze is uitermate geschikt om te combineren met de Epsilon EP serie zoals de Epsilon EP Base of Epsilon EP programming + Ethernet. De XVM servomotor is verkrijgbaar in vier flensmaten: 40, 60, 80 en 130 mm en met een toerental van 2.000 tot 5.000 rpm.

Werking van de servomotor

Een Servomotor wordt gebruikt in feedbackcontrolesystemen zoals uitvoeractuators. Servomotoren worden niet gebruikt voor continue energieconversie. De werking van een servomotor is anders dan dat van andere elektromagnetische motoren, evenals de constructie, maar het principe is hetzelfde.  Het vermogen van een servomotor varieert van nog geen één watt tot een paar honderd watt. Servomotoren werken op zeer lage snelheid en soms zelfs op het nulpunt. 

Maak de servomotor compleet

Elke servomotor van Control Techniques beschikt over specifieke eigenschappen en de mogelijkheid om de servomotor uit te breiden met verschillende opties. De servomotor kan onder andere uitgebreid worden met een parkeerrem en een sensor. Informeer naar de mogelijkheden om de servomotor compleet te maken!