Nidec Netherlands B.V.

Softstarters

Nidec heeft de Digistart softstarter serie in het pakket, de Digistart D2 en de Digistart D5. De Digistart D2 is een compacte 2-fasen softstarter en de Digistart D5 is een intelligente 3-fasen softstarter met uitgebreide functionaliteit en LCD display. Een interne bypass is standaard aanwezig en diverse veldbussen zijn beschikbaar voor beide.

 

Lees meer..
filter_list Filteren

Wat is een digistart softstarter

De Digistart softstarter regelt geleidelijk de spanning naar de motor bij het starten, waardoor de startstroom beperkt wordt en de mechanische stress op de motor vermindert. Deze softstarters, variërend van 2-fasen tot 3-fasen modellen, bieden flexibele start- en stopmethoden afgestemd op verschillende toepassingen. Geavanceerde modellen zoals de Digistart D5 hebben gebruikersvriendelijke interfaces met LCD-displays voor eenvoudige configuratie. Ze bevatten ook beschermingsfuncties en netwerkconnectiviteitsopties voor verbeterde prestaties en integratie in industriële systemen.

Toonaangevende softstarter technologie

Onze Digistart softstarters bieden geavanceerde motorstartcontrole voor optimale prestaties en efficiëntie. Ideaal voor nauwkeurige en betrouwbare toepassingen in elke industriële omgeving. De Digistart D5 heeft bijvoorbeeld voor de meest voorkomende applicaties specifieke instelmenu’s beschikbaar wat het inregelen zeer eenvoudig en snel maakt.

3-fasen aanloop voor zware lasten

Softstarters optimaliseren de elektrische en mechanische aanloop van een motor. Elektrisch door reduceren van de startstroom en mechanisch door de koppel geleidelijk op te bouwen. De Digistart D2 doet dit door 2 motorfasen actief aan te sturen. Voor zware lasten is de 3-fasen aansturing van de Digistart D5 beter geschikt.

eenvoudig In te stellen Digistart softstarters

De Digistart D2 is voorzien van een aantal rotary switches voor eenvoudig en snel instellen van de softstart en motorbewaking. De Digistart D5 heeft een grafisch LCD display en kan met behulp van het Quick Start Up menu in enkele minuten worden geconfigureerd voor de applicatie.

Interne bypass geeft voordelen

De complete reeks van de Control Techniques Digistart D2 en de Digistart D5  is voorzien van interne bypass. Met de bypass worden energieverlies en slijtage van de thyristoren en de warmteverliezen geminimaliseerd.

extra functionaliteit Digistart D5 softstarter

De Digistart D5 softstarter heeft uitgebreide aanvullende functionaliteit zoals:

  • Diverse in te stellen start- en stopmethoden om nog beter af te stemmen op de applicatie
  • Emergency run
  • Open Driehoek aansluiten
  • Noodbedrijf bij kortgesloten thyristor
  • Datalogging
  • Programmeerbare I/O

Extra opties beschikbaar voor softstarters

Voor de Digistart softstarter zijn diverse opties beschikbaar, zoals extra I/O en veldbussen: Ethernet IP, Modbus TCP, Modbus RTU, Profinet, Profibus en DeviceNet.