Nidec Netherlands B.V.

Wisselstroommotoren

Bij Nidec vindt u wisselstroommotoren van Leroy-Somer met als basis het IMfinity® platform. Bekijk hieronder het gehele assortiment:

Lees meer..

IMFINITY® PLATFORM VOOR WISSELSTROOMMOTOREN

De LSES IMfinity®PLSES IMfinity®PLSES 4500 IMfinity® en FLSES IMfinity® zijn wisselstroommotoren die te leveren zijn in diverse rendementsklassen (IE2, IE3 en IE4), vermogens (tot 1.500 kW) en toerentallen (2p, 4p en 6p). Bovendien zijn alle gangbare bouwvormen te configureren en is de motor geschikt voor het aansturen met een frequentieregelaar. Uitvoering van de AC motor is in aluminium, gietijzer of staal voor beschermingsklassen IP23, IP55 en IP65. 

wisselstroommotoren voor ATEX OMGEVING

De FLSD en (F)LSPX wisselstroommotoren zijn geschikt voor een ATEX stof omgeving. De (F)LSN wisselstroommotor kan worden gebruikt voor een ATEX gas omgeving.

HOOGTEMPERATUUR  wisselstroommotor

In onder andere parkeergarages, tunnels en op trein- en metrostations worden rookafzuigmotoren toegepast. Geschikt voor deze locaties is de (F)LSHT wisselstroommotor. De aluminium variant is bestand tegen een temperatuur van 300°C en de gietijzeren variant tegen een temperatuur van 400°C, gedurende 120 minuten lang.

FREQUENTIEGEREGELDE wisselstroommotoren

Geschikt voor de toepassing met een frequentieomvormer is de LSMV wisselstroommotor. Deze motor staat garant voor een constante koppel over een breed regelbereik. Dit zonder gebruik van een geforceerde koeling. De hoog dynamische en compacte CPLS wisselstroommotor inclusief geforceerde koeling, biedt in combinatie met een frequentieomvormer een maximale toerental van 9.00 rpm. De Commander ID300 en Commander ID302 wisselstroommotor met opgebouwde frequentieomvormer zijn geschikt voor decentrale toepassingen.

wisselstroommotoren met HOOG RENDEMENT 

De LSRPM Dyneo® is een hoog rendement Permanent Magneet wisselstroommotor. De motor heeft een compact design, de uitvoering is ook verkrijgbaar in IEC maatvoering. Dit staat gelijk aan inductie wisselstroommotoren. Het hoge rendement van de wisselstroommotor overtreft de IE4 en NEMA Super Premium normering. De LSRPM Dyneo® is  alleen te gebruiken in combinatie met een Unidrive M600Unidrive M700 of Powerdrive F300 frequentieomvormer en is niet geschikt voor netbedrijf. 

wisselstroommotoren met EEN MECHANISCHE REM

De volgende wisselstroommotoren zijn geschikt indien de applicatie vraagt om een mechanische rem: 

  • FFB wisselstroommotor: een modulaire IP55 wisselstroommotor voorzien van een rem, De motor is gebaseerd op het IMfinity® platform.
  • FMD wisselstroommotor: 1 fase / 3 fasen wisselstroommotor met zeer compacte rem. 
  • FCPL wisselstroommotor: voorzien van een rem en specifiek uitgelegd voor heavy duty lift applicaties. 

WATERGEKOELDE wisselstroommotor

De LC wisselstroommotor is een op IMfinity® platform gebaseerde watergekoelde IE3 motor.

wisselstroommotor VOOR LIFTINSTALLATIES

De E27 is een Permanent Magneet wisselstroommotor. Speciaal geschikt voor nieuwbouw liftinstallaties zonder machinekamer. De wisselstroommotor kan worden aangestuurd door de Elevator Drive E300 frequentieomvormer.

eenvoudig samenstellen met CONFIGURATOR

Een wisselstroommotor kan eenvoudig worden samengesteld met de Leroy-Somer configurator, Hierbij kunnen ook een datasheet, de afmetingen van de wisselstroommotor, CAD tekeningen en een STEP file worden gegenereerd.